Kérdés esetén keress bizalommal! +36-20/2209858

Digitális páncélkazetta, széf

Digitális páncélkazetta, széf

Amikor az otthonod (és a pénzed, értékeid) biztonságáról van szó, a széf kiválasztása nagyon fontossá válik. Független a riasztóktól, mozgásérzékelőktől, kutyától, a legutolsó biztonsági vonal mindig minden esetben a széf. Itt tárolod a legértékesebb tárgyaid, ezért fontos a megfelelő széf kiválasztása. A kínálatunkban találsz bútorszéfet, kulcsszéfet, trezort, úgynevezett könyvszéfet és páncélkazettát is. Bármelyiket is válaszd megvédi az értékeidet. Ismerd meg a széf és digitális páncélkazetta választékunkat!


12termék 112
12termék 112

Széf fajták


Bár amikor az emberek meghallják a „széf” szót, legtöbben egy hatalmas, a falba rögzített megszámlálhatatlanul sok pénzzel telerakott szekrényt képzelnek el, valójában nem feltétlen van szükséged hatalmas széfre és az is kérdés milyet szeretnél. A kulcsszéf például tipikusan a kulcsok megőrzésére van (kulcsokat tehetsz bele) a könyvszéf a megtévesztés mestere, oldalról éppen úgy néz ki mint bármelyik könyv, felrakhatod a polcra, nincs betörő aki észrevenné (cserébe kompakt és könnyen mozgatható), a bútorszéf kóddal nyitható, a bútorba, falba építhető és megvédi azt amit benne tartanak.

Melyik széf a legjobb választás neked?
A legegyszerűbb az alapján dönteni, hogy mit szeretnél benne tárolni és milyenek a lehetőségek. Egy nagy készpénzforgalmú helyre nem ajánljuk a könyvszéfet míg ha kisebb értéket védenél meg (vagy nem is feltétlen a tolvajoktól) akkor elég lehet. Az otthoni széfek piaca az elmúlt évtizedben drámaian megnőtt. Minden korábbinál több lakástulajdonos rendelkezik személyes vagyonnal, amelyet meg kell védeni a bűncselekmények és a lehetséges katasztrófák, például a tűz ellen. A széfek által nyújtott biztonság mértéke pedig változó. Természetesen egy alapszintű széf is védelmet nyújt az átlagos tolvajok ellen, de a tolvajok azóta találják ki a széfek megkerülésének módját, amióta az emberek készítik őket.
Azt javasoljuk, hogy számzáras és bútor, vagy faliszéfet vásárolj, ha valóban nagy összeget tartasz otthon és ha kisebbet elég lehet a trükkös széf.

Hogyan válaszd ki a széfet?
Az első dolog, amit szem előtt kell tartani, az a megvásárolni kívánt széf mérete és használata. Mivel az ára (egy esetleges gond esetén) többszörösen megtérül, ne ez legyen a döntő. Az elektronikus zárral ellátott széf okos választás mindennapi készpénzszéfnek, mivel a kód gyorsan beivódik a memóriánkba, megosztható másokkal is.
Érdemes az alakra is figyelni: bár a kocka alakú alapforma többnyire megmaradt, a bélést, a zárszerkezetet és egyebeket folyamatosan finomítják. Az első széfek még gyakran öntöttvasból készültek. Ez bizonyára nagyon strapabíró volt, de ma már inkább acélból készülnek, ellenállnak szinte mindennek.
A tipikus széfnek van egy külső "védelmi vonala", ez az, amit látni lehet. Ez alatt egy kemény lemez található, amely kifejezetten a mechanizmus védelmére szolgál. Ez a külső védelmi vonal gyakran könnyebb fémből készül, mivel a nagyon kemény anyagok többszöri ütés hatására megrepedhetnek. Így a külső réteg behorpad és deformálódik, de nem reped meg, míg a belső réteg sértetlen marad.

Tudd biztonságban az értékeidet, válassz a különböző méretű és formájú széfek közül.