Kérdés esetén keress bizalommal! +36-20/2209858

Jármű autó akkumulátor töltő, Indítókábel

Autó akkumulátor töltő: Az autó akkumulátor töltő egy eszköz, amely lehetővé teszi az autó akkumulátorának újratöltését. A töltőt a megfelelő csatlakozóval kell összekapcsolni az autó akkumulátorával, majd a töltőt csatlakoztatni a hálózati áramforráshoz. Fontos, hogy a töltőt csak az autó akkumulátorának jellemzőinek megfelelően használd.

Indítókábel: Az indítókábel egy hosszú vezeték, amelyet két autó között lehet használni, hogy az egyik autó akkumulátorából energiát juttasson a másik autó lemerült akkumulátorába. A kábel két végét a megfelelő módon kell csatlakoztatni az autók akkumulátorához.

Most bemutatom az indítási folyamatot indítókábellel:

Győződj meg róla, hogy mindkét autó a "parkoló" vagy "neutráll" fokozatban van, a kézifék legyen felhúzva, és mindkét autó motorja le van állítva.

Helyezd az autókat annyira közel egymáshoz, hogy az indítókábel elérje mindkét jármű akkumulátorát.

Vegyél elő egy indítókábelt. Az indítókábelnek két végén különböző színű csipeszek vannak, általában egy piros és egy fekete. A piros csipeszt csatlakoztasd a pozitív (+) pólushoz, a fekete csipeszt pedig a negatív (-) pólushoz mindkét autón.

Először csatlakoztasd a piros csipeszt a lemerült akkumulátor pozitív pólusához. Ezután csatlakoztasd a másik piros csipeszt a feltöltött akkumulátor pozitív pólusához.

Csatlakoztasd a fekete csipeszt a feltöltött akkumulátor negatív pólusához. Ezt követően a másik fekete csipeszt csatlakoztasd egy fém alkatrészhez a lemerült autón, például a motorblokkhoz. Kerüld el a lemerült akkumulátorhoz való közvetlen csatlakozást.

Ellenőrizd, hogy a csatlakozások szoros


20termék 120
20termék 120

Jármű autó akkumulátor töltő.

Akinek van gépkocsija motorja előbb utóbb szembesül azzal a keserű ténnyel, hogy nem indul a járműve az akkumulátor lemerülése miatt. Régen ilyenkor a betolás vagy behúzatás segített. A modern kocsiknál ez már tilos mert a motor vagy a katalizátor megsérülhet és ez súlyos pénzbe kerül. Ennek a problémának az elkerülére megoldás az akkumulátor töltő. Ha hosszabb ideig állunk a járművel vagy már "gyöngül " akkor érdemes időnként feltőlteni az akkumulátort, főleg annak ismeretében, hogy ha a cellafaszültség leesik egy érték alá akkor elindul egy kémiai folyamat ami visszafordíthatatlan és az akkumulátor tökremenetelét okozza. Ez az érték a cellánkénti 1,75V.

A másik ok lehet a hideg. Ha a hőmérséklet -20C akkor az akkumulátor kapacitása 50%. Ez az érték az akku mindenkori valós kapacitásából kell értenünk.