Kérdés esetén keress bizalommal! +36-20/2209858

Fotóstúdió, fényképezőgép állvány, kamera állvány

Fotós felszerelések, állványok


Minden fotós egy egyszerűbb, kompakt géppel kezdi, hogy aztán idővel egyre kifinomultabb technikát használva egyre profibbá válhasson, hogy elkészíthesse az élete legszebb fotóit. A kínálatunkban található fotós állványok (melyek közül néhány akár mobiltelefon állvány is lehet) ebben segítenek. Akár napokig stabilan tartják a kamerát azért, hogy tökéletesen éles képet készíthess. Ismerd meg a különböző fotós állványainkat, miniállványainkat, pásztázó állványainkat, körlámpáinkat.


20termék 120
20termék 120

Hogyan válassz fotóállványt?


A fotóállvány kiválasztása nehéz, hiszen rengeteg különböző típus áll rendelkezésünkre, melyek számtalan kérdést vetnek fel. Egyrészt az állvány egy nagyon egyszerű eszköz, amely stabilan tartja a fényképezőgépünket, amikor használjuk. Másrészt nagyon sok különböző változó játszik szerepet az állvány kiválasztásakor: milyen magas legyen? Mennyire legyen könnyű? Mennyire legyen stabil? Milyen súlyt bírjon el? Mennyit költsek egy állványra? Ez csak néhány a kérdések közül, amelyek felmerülhetnek, amikor új állvány vásárlását tervezed.
Az állványra azért van szükség, hogy növelje a képek élességét és mélységélességét azáltal, hogy gyenge fényviszonyok között, lassú zársebesség használata esetén a fényképezőgépet mozdulatlanul tartsa. (és számtalan más miatt is, például önarckép készítéséhez, makroképekhez)

Ezekre figyelj a fotóállvány választásakor


Az egyik legfontosabb, mekkora súlyt bír el. Mindig olyan állványt vegyél amelyik a mostani géped (és obid, tartozékok) súlyánál 1,5-2 szer nagyobb terhet elbír: később fejlődik a felszerelésed, nehezedhet. Fontos a magassága. Legalább olyan magasságig lehessen kihúzni amilyen magas vagy te, hogy ne kelljen lehajolnod. Azt is vedd figyelembe mekkora az állvány összecsukva: belefér a fotós táskába vagy külön csomag? A súlya és a felépítése alapján azt tudod eldönteni milyen körülményeket bír ki: más állvány kell a stúdió fotózáshoz mint egy medvefotózáshoz a hegy tetején. Fontos, hogy miből van, a tartóssága és az állvány lába. Ha ezeket eldöntötted már csak az állvány fejét kell (hogy csatlakoztatható legyen a géped) és máris készen vagy.