Kérdés esetén keress bizalommal! +36-20/2209858

Bútor mozgatás, ajtóütköző

Bútormozgatás, ajtóütközők.


Ha nem vagy profi költöztető, akkor lehet, hogy csak néhány alkalommal lesz szükséged az itt található eszközökre ahhoz, hogy szakszerűen, minél kisebb „kárral, karcokkal” tudd áthelyezni a bútorokat és ne erőltesd meg magad, ne sérülj meg. De ez nem is gond, hiszen „filléres” tételek. Nézz szét a kínálatunkban és időben rendeld meg a bútorszállító szerszámok és az ajtóütközők közül azt amelyik az adott munkához segítséget nyújt számodra. Ismerd meg a bútormozgató és ajtóütköző megoldásainkat!


12termék 112
12termék 112

A bútor mozgatása


Ha elhatároztad, hogy átrendezed az otthonodat, vagy lecseréled valamelyik bútorodat, könnyen szembesülhetsz azzal, hogy megemelni szinte lehetetlen, tolni nem feltétlen jó mert széteshet, megsérülhet és megkarcolhatja a padlódat. Az ajtón sem fér át olyan egyszerűen (azt sem érted, évekkel ezelőtt, hogy hoztad be). Megfelelő óvintézkedések nélkül a kárpitok elszakadhatnak, az üvegbútorok eltörhetnek, a fabútorok pedig karcolódhatnak. A bútorok költöztetésének előkészítése kritikus fontosságú, hogy megelőzze a tárgyak sérülését még azelőtt, hogy azok megérkeznének az új helyre. Szóval, első lépésként csomagold be, óvd meg és csak utána használd a segítségeinket. Szükséged lesz bútormozgató eszközökre és ajtóütközőkre, hogy ne zavarjon az ajtó.



A bútormozgatók


Ha nagyobb bútort mozgatsz, akkor mindenképp be kell szerezned az egy bútorszállító heveder. Azért fontos, mert azzal kímélheted a derekad, nem vág, könnyebb vele emelni, egyenletesen oszlatja el a terheket. Azért is, mert átfűzve a bútor alatt nem karcolja a bútor földet, hiszen nem tolod rajta. Ha még modernebb és kényelmesebb megoldást keresel, tökéletes választás a különleges bútormozgató készletünk. Egy kis emelővel felemeled a nehéz bútort és 4 biztonságos, apró, a kisebb akadályokon átgördülő kerékre rakva bárhova könnyedén tolhatod.
Apróságnak tűnnek a különböző csavartakaró szettek (és azok is, hiszen pár száz forintok) de szállításkor letakarhatod vele a csavarokat így azok nem esnek ki és nem sértenek meg semmit. Ha megfelelő színben választod akkor később nem is kell leszedned, elrejti a csavarokat. A filcpárna szettjeinket akár mindennapos használatra is ajánljuk az étkezőszékek lába az asztal lábak, szekrénylábak alá: nem karcolod meg a padlót.


Az ajtókitámasztók


Ha tettél már odébb, szállítottál bútort tudod, hogy a legtöbb gondot majd a kinyíló és becsukódó ajtók okozzák. Előzd meg a gondot a (4 darabos) kilincsre rakható ajtóütköző szettel, a gumi kitámasztóval. Így biztos lehetsz abban, hogy sem ajtónak, sem a bútornak nem lesz semmi baja.

Néhány hasznos tanács!
Nem tűnik nehéz feladatnak odébb tenni egy ágyat, egy szekrényt, de gyakran az. Íme pár trükk, amit bevethetsz.
1: Tégy el a cipelés útjából mindent, a területet tisztítsd meg mindentől, ami miatt megbotolhatsz vagy eleshetsz.
2: Válaszd meg jól a cipőt. Fontos a zárt orr (ha a lábadra ejtenéd a bútort) és az, hogy ne csússzon. Ami a ruházatot illeti, viselj könnyű, laza és légáteresztő felsőket és alsókat
3: Készülj fel rá, melegíts be. Ahogy nem esnél neki egy 60 kilós súly felemelésének, vagy egy 80 kilós fekve nyomásának a bútorpakolás előtt is érdemes bemelegíteni.
4: Könnyítsd meg a terhet. Szóval, igen, ki kell pakolni a szekrényt / íróasztalt / bármit, hogy könnyebb legyen.
Ha a trükköket betartod és beszerzel hozzá minden segítő szerszámot, egyszerűbbé teszed a munkádat.