A szilikon sütőformákat változatosan használhatjuk. Készíthetünk benne fűszervajat, bon bont, muffint, piskótát. A desszertek mellett használhatjuk pástétomok, vagdaltak készítésénél és húsok vagy sós sütemények sütésénél is. Sőt a szappankészítők és gyertyaöntők is előszeretettel választanak szilikon formát. A szilikon sütőformák népszerűségének titka, hogy nagy a hőállóságuk és rugalmasak.
Használati tanácsok:
Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék
Sütés előtt kenjük ki kevés zsiradékkal
Ha hűtött ételt készítünk, akkor előtte hideg vízzel öblítsük ki
Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hőhatástól, azaz ne érintkezzen nyilt lánggal
A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet. Érdemes szeletelés előtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követően felszelni
A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a formában
Első használat előtt:
Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal. Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.
A szilikon sütőformák tisztítása:
A szilikon formák könnyen tisztíthatóak. Érdemes őket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségű zsiradék, nem száradnak ki.
Tisztításhoz ne használjunk dörzs szivacsot vagy maró hatású tisztítószert.
A forma sütés következtében bekövetkező színvesztése a használatot nem befolyásolja.
Mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletet (-40 ºC és 250ºC) jól bírják. Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk őket.
Anyag: szilikon
Méret: 28,5 x 17 x 3 cm
Adag: 6 adagos
Formaméret: alsó átmérő: 5 cm
felső átmérő: 7 cm
Szín: rózsaszín
Hivatalos magyarországi forgalmazótól, gyártói garanciával!