Kérdés esetén keress bizalommal! +36-20/2209858

BLOG

Információk gépkocsiban vezetés közben

2019.03.29 08:35
Információk gépkocsiban vezetés közben

Információk gépkocsiban vezetés közben.

Információk gépkocsiban vezetés közben

Gépjárművek megjelenésével egyidőben igény merült fel a kocsiban való zene hallgatására. Kísérletek folytak lemezjátszó beépítésére, de az akkori bakelit lemezek eljátszására nem volt alkalmas eszköz a rázkódás miatt. Igy az akkor már elinduló rádió hallgatása irányába indult el a fejlesztés. Megjelentek az első rádiók a gépkocsikban. Ezek a környező rádióadók hallgatására voltak alkalmasak. Ezzel egyidőben felmerült a rögzített zene hallgatására az igény. Ez a mágneses hang rögzítés megjelenésével /magnószalag/ vált valóra. Egyre több autóban jelent meg kazettás magnós kivitelben. Ezzel már valóra vált a rögzített zene és egyéb hangalapú műsor hallgatása. Eközben a technika fejlődésével megjelent a készülékeken az útinformáció figyelésének a lehetősége. A megfelelő gomb megnyomásával készülékünk alkalmassá vált a rádióadók az úttal kapcsolatos információk figyelésére és ha azzal kapcsolatos hír érkezet akkor az kiemelten kezelte.

Közben természetesen a hang minősége is folyamatosan javult ami magával hozta a hang kibocsájtására alkalmas hangszórók fejlődését. Megjelentek a hangszín szabályzók, erősítők különböző hangzás kibocsájtására alkalmas hangdobozok.

A GPS és a mobiltelefonok megjelenésével egy új generációja jelent meg az autórádióknak. A multimédiás szolgáltató a fejegység. Ezek már útvonalat terveznek kezelik a telefonunkat, filmet játszanak le, szinte már csak az emberi képzelet szab határt a szolgáltatásuk milyenségére.

A modern fejegységek fejlődése töretlen, jelenleg ezért érdemes elgondolkodni milyen típusút válasszunk, ami az igényeinknek megfelelő. Érdemes átgondolni, mert széles kínálat mellett a zenehallgatáson kívül egyéb szolgáltatást is biztosítanak az előbb leírtak szerint. 
A zene hallgatása már nem csak a rádióról történhet, hanem egyéb lehetőség is biztosított.
Az autórádiók már különböző csatlakoztatott eszközökről tudnak zenét lejátszani. Teljeség igénye nélkül : pendrive, tablet, külső merevlemez, memória kártya, és egyéb hordozható elektronikai berendezésekről.
Bluetooth segítségével vezeték nélkül csatlakoztathatunk készülékeket a fejegységünkhöz.
Az arra alkalmas készülékek így alkalmassá válnak telefon kihangosítására ami a vezetés biztonságához hozzájárul. 
Androidos 2 DIN rendszerű fejegységek már alkalmasak a navigációra is. Vannak, amelyek saját navigációval van ellátva, de az egyszerűbben a telefon navigációját tükrözi ki a készülék kijelzőjére. A 2 DIN rendszerű készülékek között az igényesebbek már alkalmasak videók lejátszására.
Reméljük ezzel a rövid összefoglalóval segíteni tudtunk a készülék kiválasztásában. 
Nézd meg készülékajánlatunkat webáruházunkban.