Kérdés esetén keress bizalommal! +36-20/2209858

BLOG

Párátlanítás készülékei.

Párátlanítás készülékei.

 

Ne engedjük, hogy egészségünket, épületeinket lakóhelységeket és azok berendezéseinket tönkretegye a pára,

 

Ne engedjük, hogy egészségünket, épületeinket lakóhelységeket és azok berendezéseinket tönkretegye a pára, párátlanítás megoldás ezekre a problémákra.

 

Az egyre tökéletesebb nyílászárók beépítésével az épületekben lévő helységek páratartalma emelkedik, aminek káros hatásai jelentkeznek. De felléphet még rossz vízszigetelésű épületekben, fürdőkben ruhaszárításkor, helységben elhelyezett növények is okozhatják. Ezenkívül még nagyon sok egyéb tényező is okozhatja.

A magas páratartalom következtében romlik közérzetünk, de befolyásolja hőérzetünket, esetleg nagyobb páratartalomnál fullasztó érzés is felléphet. Magas páratartalomnál korokozók és egyéb élősködök is jobban elszaporodnak. Az atkák is gyorsabban szaporodnak.

A helység falán a sarkokban megjelenik a penész, ami ugyancsak egészségkárosító, továbbá az épületet is tönkre teheti. Extrém esetben a pára kicsapódik és, mint víz is jelentkezhet.

Hogyan védekezzünk a pára káros hatásai ellen?

Először is alaposan és naponta többször szellőztessünk igy a felgyűlt nedvességet eltávolítjuk a helységekből. De sajnos ez nem mindig megoldás, illetve kevés lehet.

Erre különböző készülékek álnak rendelkezésünkre.

A legegyszerűbbek a pára megkötő készülékek. Használatuk egyszerű nem igényel szakértelmet. Álltalába tabletta vagy granulátum köti meg a nedvességet. A készülék két részből áll. Egyik a tartó, amely kialakítása elősegíti a levegő mozgását a készülékben ezzel növeli annak hatásfokát és természetesen a megkötő anyagot tárolja úgy, hogy az minél nagyobb felületen érintkezzen a nedves levegővel. A készülékben lévő töltet a nedvességtől függően 1-3 hónapig fejti ki hatását. /Extrém esetben lehet kevesebb/.

A készülékhez külön megvásárolható utántöltő granulátum, illetve tabletta.

 

 Henkel készülék

 

Ezeknél az egyszerű készülékeknél sokkal megbízhatóbb az elektromos müködtetésű adszorpciós levegő szárítók.

Működésük szerint hűtve száritok. Működési elvük megegyezik a légkondicionálókéval, csak itt nem a levegő hűtése a cél, hanem a levegőben lévő nedvességtartalmának csökkentése.

Ezek a készülékek sokkal nagyobb hatásfokkal dolgoznak, mint az előbb ismertetett. Ezek a készülékek már ventilátorral felszereltek a nagyobb hatásfok eléréséért.

Ezeknél a készülékeknél már megadják a párátlanító kapacitását, ami annyit jelent egy adott időn belül menyi litert tud kivonni a levegőből. A megadott értékek egy adott levegő hőfokot vesz figyelembe. Továbbá megad egy hőmérsékleti működési tartományt. Ez általában 7-35 C-ig terjed. Mennél hidegebb a beszívott levegő annál kisebb a hatásfok.

Lehetőség van a páratartalom százalékos beállítására a készélékeken kivéve a legegyszerűbbön. Ezzel a funkcióval be tudjuk állitani a számunkra legoptimálisabb páratartalmat és amikor a helység elérte az általunk beállított értéket akkor kikapcsol, majd az érték emelkedésekor újra automatikusan bekapcsol, amivel a fölösleges üzemidőt megtakarítjuk. A készülékek beépített vízgyűjtő tartállyal vannak felszerelve, amit egy mozdulattal ki tudjuk venni és kiöntjük belőle a vizet. Ha a tartályok megtelnek a berendezés automatikusan kikapcsol, és csak a vízgyűjtő tartály ürítése után indul el.

Egyes készülékek már el vannak látva ionizáló rendszerrel is. Ha nem szükséges a párátlanítás az ionizátort akkor is tudjuk működtetni.

Miért is jó az ionizátor?

Különböző elektromos készülékek például: számítógép, TV, mikrohullámú készülékek elektromos „szmogot” hoznak létre, ami fáradságot allergiát, idegességet okoz. Ezeket a kellemetlen hatást okozó ionokat semlegesíti. Továbbá tisztítja a levegőt kiszűri a cigaretta füstöt, háziállat szőrt, allergiakeltő háziport. ezzel javítja a közérzetünket.

Amennyiben szeretne ilyen készüléket vásárolni szívesen álunk rendelkezésére áruházunkban itt.

 

Steck készülék